Terug

Met deze tips wordt lezen nog leuker

Leren lezen is een belangrijke vaardigheid voor kinderen. Het is echter niet altijd even gemakkelijk om kinderen enthousiast te maken voor het lezen van boeken. Gelukkig zijn er enkele tips die u kunt gebruiken om lezen nog leuker te maken voor uw kind.

 • Kies het juiste boek
  Het is belangrijk om boeken te kiezen die bij het niveau en de interesses van uw kind aansluiten. Hierdoor zal lezen voor hen een uitdaging zijn, maar niet te moeilijk.
 • Maak het lezen interactief
  U kunt uw kind betrekken bij het verhaal door vragen te stellen over wat ze gelezen hebben en door samen te praten over de personages en de plot.
 • Lees voor
  Het is belangrijk om uw kind voor te lezen en hen te laten zien hoe leuk lezen kan zijn. Dit zal hen ook aanmoedigen om zelf te gaan lezen.
 • Beloon hen
  Als uw kind een boek uit heeft, kunt u hen belonen door hen bijvoorbeeld een nieuw boek te geven of een leuk uitstapje te maken.
 • Maak het een gezamenlijk avontuur
  Als uw kind ouder is, kunt u samen een boek lezen en samen praten over wat u gelezen heeft.

Door deze tips toe te passen, zal lezen voor uw kind nog leuker worden. Het is belangrijk om uw kind aan te moedigen en te ondersteunen bij het ontwikkelen van hun leesvaardigheden.

peuters voorbereiden om lezen leuk te vinden

Peuters kunnen vroegtijdig worden voorbereid om lezen leuk te vinden door hen te introduceren aan boeken en verhalen. Hier zijn enkele tips om uw peuter voor te bereiden op een leven vol met lezen:

 • Begin vroeg
  Hoe eerder u begint met het voorlezen van boeken aan uw peuter, des te meer zij zullen gewend raken aan verhalen en boeken.
 • Maak het interactief
  Peuters vinden het leuk om betrokken te zijn bij wat ze horen. Maak daarom gebruik van verschillende toonhoogtes en imiteer de geluiden die in het verhaal voorkomen.
 • Maak het visueel
  Peuters vinden het leuk om naar plaatjes te kijken. Kies daarom boeken met heldere en kleurrijke illustraties.
 • Maak het een routine
  Maak voorlezen een dagelijkse routine en laat uw peuter zien dat het lezen van boeken een belangrijk onderdeel van hun dag is.
 • Maak het leuk
  Laat uw peuter zien dat lezen leuk kan zijn door boeken te kiezen die hen aanspreken en hen te laten zien hoe enthousiast u zelf bent over het verhaal.

Door uw peuter vroegtijdig te voorbereiden op lezen, kunt u hen helpen om lezen als iets leuks en belangrijks te zien. Dit zal hen helpen om de leesvaardigheden te ontwikkelen die ze later nodig hebben om te kunnen lezen en leren.
 

top

App soon available, more info