Terug

Kindvriendelijk alternatief voor Youtube lanceert vernieuwde website

Kinderen worden tegenwoordig steeds vaker naar YouTube gezet voor vermaak, educatie of voor het bekijken van video's van hun favoriete personages. Maar het probleem is dat ze daar ongefilterde video's te zien krijgen die niet altijd geschikt zijn voor hun leeftijd.

Er zijn veel video's op YouTube die kinderen kunnen blootstellen aan geweld, seksualiteit, schokkende beelden en dergelijke. Sommige video's zijn zelfs gericht op het opwekken van angst of het verspreiden van valse informatie. En hoewel YouTube bepaalde beleidsregels heeft om deze soort video's te verwijderen, blijven ze toch regelmatig op de site verschijnen.

Het is belangrijk om te realiseren dat kinderen nog niet altijd begrijpen wat ze zien en soms niet in staat zijn om de gevolgen van wat ze zien te overzien. Bovendien kunnen ze nog niet altijd onderscheid maken tussen wat echt en niet-echt is. Hierdoor kunnen deze video's een negatieve invloed hebben op de emotionele en psychologische ontwikkeling van kinderen.

Als ouder of verzorger is het daarom belangrijk om de toegang van kinderen tot YouTube te beperken en te bewaken. Er zijn veel alternatieve platforms en websites beschikbaar die specifiek gericht zijn op kinderen en waar video's worden gecontroleerd op geschiktheid voor kinderen. Hierdoor kunnen kinderen de video's bekijken die ze willen zonder blootgesteld te worden aan gevaarlijke of ongeschikte inhoud.

In conclusie, hoewel YouTube een uitstekende bron van vermaak en educatie kan zijn voor kinderen, is het belangrijk om de toegang te beperken en te bewaken om te voorkomen dat ze ongefilterde video's te zien krijgen die niet geschikt zijn voor hun leeftijd. Als ouder of verzorger is het onze verantwoordelijkheid om te zorgen voor een veilige en geschikte omgeving voor onze kinderen en om hen te beschermen tegen ongewenste inhoud op het internet.

Wij van kidstube.org proberen een veiliger omgeving te creëren voor kinderen op het internet. Onze website is specifiek gericht op kinderen en bevat alleen video's die zijn gecontroleerd op geschiktheid voor kinderen. Dit betekent dat ouders en verzorgers gerust kunnen zijn dat hun kinderen niet blootgesteld worden aan gevaarlijke of ongeschikte inhoud.

Onze missie is om kinderen de kans te geven om te genieten van video's en te leren op een veilige en geschikte manier. Daarom blijven we hard werken aan het bijwerken en verbeteren van onze website, zodat we de best mogelijke ervaring kunnen bieden aan onze jonge bezoekers.

Dus als je op zoek bent naar een veilige en geschikte omgeving voor je kinderen om video's te bekijken, dan moet je zeker eens een kijkje nemen op kidstube.org. Wij garanderen dat je kinderen hier alleen geschikte en vermakelijke video's zullen zien.

top

App soon available, more info